Změna věkové hranice pro program Working Holiday na Novém Zélandu v platnosti !!!

Protokol k programu Working Holiday mezi Českou republikou a Novým Zélandem, který loni podepsali K. Schwarzenberg a M. McCully, vstoupí v platnost dne 1.12.2011.Protokol k programu Working Holiday mezi Českou republikou a Novým Zélandem, který loni podepsali K. Schwarzenberg a M. McCully, vstoupí v platnost dne 1.12.2011. Novozélandská strana jej však předběžně provádí už od 7. listopadu. Věková hranice pro české žadatele je tedy již nyní 35 let (místo 30 let).

Doklady potřebné k žádosti o vízum:

  • 1x vyplněný formulář  kopie datové stránky pasu (dvojstrana s fotografií)
  • kopie datové stránky pasu (dvojstrana s fotografií)

Postup k vyřízení pracovního povolení working holiday: 

  1. vyplnění žádosti o working holiday víza ke stažení zde či online vyplnění na http://pracenovyzeland.cz/on-line-zadost-pracovni-povoleni/.
  2. zaslání kopie datové stránky pasu (dvojstrana s fotografií)
  3. zaslání kopie dalšího dokladu totožnosti (OP, řidičský průkaz, rodný list)
  4. zaplacení poplaku za vízum

Cena za vyřízení WHS je 5 150 Kč. Číslo účtu: GEMB 168160921/0600, variabilní symbol: datum narození, když neodesíláte z vašeho vlastního účtu. Do 5 pracovních dní po  vyplnění a zaplacení žádosti obdržíte na váš e-mail potvrzení o elektronickém vízu na 1 rok.

Ke dni 4.11.2011 zbývá pouze 143 míst. Dalších 1200 míst bude k dispozici až od 1.3.2012, proto doporučujeme všem co se chystají na NZ si vyřídit Working Holiday víza co nejdříve.